3 víkendové snacky z arašidového masla

Snack, desiata alebo malé občerstvenie počas dňa je často krát to, čo nás počas dňa drží nad vodou. Naše telo potrebuje na ceste dlhým dňom povzbudenie a v tomto sa nič nevyrovná arašidovému maslu. Je plné bielkovín, energie a funguje dokonalo aj v kombinácii s ostatnými potravinami.

 

snack-1947791_640

Popcorn s arašidovým maslom
Najtradičnejší medzi snackmi je jednoznačne pochúťka, ktorú celý svet pozná pod názvom popcorn. Popcorn z arašidového masla osladený medom je pochúťka, ktorá sa hodí do každej situácie, ktorá si žiada malé občerstvenie. Či už ide o filmový večer alebo prechádzku v prírode. Hodí sa vždy vtedy, keď nám slaný popcorn už ide hore krkom.

Zmrzlina z arašidového masla
Všetkých svojich hostí, potešíte týmto lahodným dezertom. Nezáleží na tom či sú pravidelnými konzumentmi arašidového masla, po vašej zmrzline sa nimi stanú.

Potrebujeme: 1 a pol šálky plnotučného mlieka, 1 PL kukuričného škrobu, 1/2 mascarpone (izbová teplota), 2 šálky smotany, 1/2 šálky hnedého cukru, štipka soli, 1/2 šálky krémového arašidového masla, krekery (čokoládové/arašidové)

Postup: V malej miske dôkladne vyšľaháme 1/4 mlieka s kukuričným škrobom.  Vo veľkom hrnci si skombinujeme zvyšok mlieka so smotanou a cukrom. Zmes miešajte na jemnom ohni kým sa cukor nerozpustí (cca 4 minúty). Zmes vezmite zo sporáka a spojte ju so zmesou v malej miske. Vzniknutú zmes vráťte nad oheň a varte ju za stáleho miešania kým nebude mierne zahustená.
Teplú zmes postupne vmiešajte do mascarpone až kým nevznikne hladký krém. (Šľahajte so štipkou soli). Nechajte krém odstáť- ideálne cez noc. Po ochladnutí, nalejte krém do výrobníka zmrzliny. Pridajte arašidové maslo a nakrájané krekery. Nechajte pripravenú zmrzlinu poriadne zamraziť a podávajte.

Medové guľky s arašidovým maslom
Jednoduchý, chutný a sladký snack odzbrojí všetky vaše chuťové kanáliky.

Potrebujeme: 1/2 šálky prírodného nesladeného arašidového masla, 1/3 šálky medového sirupu, 1/3 šálky nesladeného kokosu, 1 šálka práškového mlieka, 1 práškový cukor

Postup: Zmiešajte všetky zložky, pracujte až kým z nich nevytvoríte drobivú, lepkavú hmotu. Vytvarujte do guľôčok a snažte sa nezjesť všetky naraz.